Aangenaam! Michiel Haverlag

Nou ja, aangenaam, dat valt nog maar te bezien. Maar het is best leuk om de BrandBase medewerkers iets beter te leren kennen. Vandaag stellen we een paar vragen aan één van de sfeermakers van ons Amsterdamse kantoor.

Wat is je meest recente wapenfeit?
Een spaaritem voor bij de mensen thuis. Functioneel, met een strak design en 100% fit met de retailer. Zo eentje van; die hebben we nog niet eerder gezien. Maar helaas kan ik er niet meer over vertellen dan dit. Hoe graag ik dat ook wil!

Waarom mag je daar niks over vertellen?
Tja. Vergelijk het met de nieuwe F1-wagen van Mercedes. Die wordt ook niet voor het nieuwe seizoen onthuld. Of het nieuwe shirt van Ajax! Daar wordt een goed moment voor gekozen dat past bij het seizoen en de campagne van de retailer. Bij een innovatief spaaritem waar je ook nog eens de eerste mee bent in je markt/sector is het belangrijk om een knallende start te hebben. Als ik je nu zou vertellen wat het precies gaat worden, zullen er genoeg kapers op de kust liggen. Die kopzorgen willen we onze klant besparen.

Oké, jammer, maar wat doe je dan de hele dag?
Ha, goede vraag! Mijn werkzaamheden lopen erg uiteen. Het hangt voornamelijk af van de fase waarin een project zit, wat ik aan het doen ben. Het gaat van het bedenken van een productconcept, een productionele of design-oplossing, het pitchen aan een prospect of klant, tot aan de uiteindelijke productie. En dat natuurlijk liefst in grote aantallen. Daartussen zitten veel fases waaraan gewerkt of over nagedacht moet worden. Vooronderzoek, 3D-modellen bouwen, conceptvisuals maken, het sleutelen aan presentaties en het verkopen van het concept. De variatie die ik hier daardoor heb vind ik mooi. De dynamiek, snelheid en creativiteit die soms nodig is om tot een oplossing te komen is geweldig!

Ik zie je de hele dag met een telefoon rondlopen!
Heel belangrijk hoor, dat bellen. Aan een relatie moet je altijd blijven werken! Voor elk concept is wel een gegadigde te vinden. En voor elke prospect is wel een premium te bedenken. Soms moet je ze er alleen even van overtuigen dat we een goede voor ze hebben bedacht…

Er wordt gezegd dat je een sfeermaker bent?
Fijn dat ze dat over me zeggen! Als er ergens een feestje is heb ik het vaak georganiseerd en ik ben sowieso altijd de laatste die weggaat. Wist je trouwens dat ik ook in mijn vrije tijd plaatjes draai onder de artiestennaam ‘Trias Politica’? Dat betekent de wetgevende, uitvoerende en rechtelijke macht, leuk hè? Genoeg! Dankjewel Michiel!

SHARE THIS POST

Twitter
LinkedIn
Email