ABN AMRO MeesPierson viert haar 300e verjaardag. In coronatijd…

Deze unieke mijlpaal viert ABN AMRO MeesPierson het liefst samen met haar klanten. Dat kon natuurlijk niet. Aan BrandBase de vraag of we tóch een manier konden bedenken waarop de bank, sámen met al haar relaties, dit jubileum op een onvergetelijke manier kan vieren. 

Omdenken

Omdat we de relaties niet meer bij elkaar konden brengen voor een waardevolle ontmoeting, hebben we een averechts idee bedacht. We creëren iets waardevols dat we opdelen in duizenden stukken. Iedere klant ontvangt een stukje.
We namen contact op met Joseph Klibansky. Een hedendaagse kunstenaar wiens werk door kunstliefhebbers in de hele wereld worden verzameld. We hebben hem gevraagd om een enorm kunstwerk te maken. Het bleek met ruim 38m2 zijn grootste schilderij ooit te worden. Het doel was om dit kunstwerk in duizenden stukjes te snijden. Een disruptief idee waarvoor Klibansky snel enthousiast werd.

Alle relaties kregen een genummerd stukje van dat enorme kunstwerk thuisgestuurd. Op een speciale website konden ze exact zien welk stukje van het grote geheel ze hadden gekregen. Op de website stond ook een documentaire waarin de realisatie van het project werd gevolgd.

Resultaten

Zoals je van een private bank verwacht zijn de resultaten strikt vertrouwelijk. Laten we het erbij houden dat de bank én haar klanten enthousiast zijn. Héél enthousiast…
Net als de jury van de Epica (Europese award met journalisten in de jury) die het een award gunde. De case is ook genomineerd voor een SAN Accent, die uitslag volgt binnenkort!

SHARE THIS POST

Twitter
LinkedIn
Email